(НА ЖИВО)Брифинг на Корнелия Нинова: Започват масирани и денонощни проверки за продажба на райски газ

ТОП НОВИНИ

Това обяви министърът на икономиката в оставка

Децата са изправени пред огромна опасност. Разпространението и използването на райски газ взема застрашителни размери. Това каза министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова на брифинг в ресорното ведомство.

„Трябва да се вземат решителни и бързи мерки. Имаме два проблема – чиновническо безхаберие, а другият е липса на закон, който да урежда този въпрос”, подчерта Нинова.

Във връзка с това министърът е наредил няколко мерки. „Комисията за защита на потребителите започва масирани и денонощни проверки по заведения, дискотеки, барове и в социалните мрежи за продажба на това вещество”, обясни тя.

На местата, където бъде установена продажба, ще се издава акт за временна забрана за продажба. Който не спазва тази мярка го грози глоба от 25 000 лв.

„Законодателно в редица държави е уредено чрез забрани, ограничения. Ние нямаме нормативна рамка. Затова помолих ПГ на БСП – още днес, до часове, внася две думи поправка в закона, които могат да спасят живота на много деца”, подчерта тя.

Нинова се обърна и с апел към родителите да наблюдават децата си, да сигнализират денонощно в КЗП. Като обеща, че от Комисията ще реагират и спешно ще се отзовават на места, където е установена продажба./нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *