Георги Свиленски за третия мандат: Ще предложим 2 варианта на Националния съвет

България ПОЛИТИКА

Днес заседава Изпълнителното бюро на БСП, а във вторник – Националният съвет на партията. Очаква се в следващите дни да стане ясно какво ще се случи с третия мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

Ще бъдат предложени 2 варианта на Националния съвет, коментира лаконично председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски.

„Има гледни точки, които са в подкрепа да остане правителството и полезността. Има и много, които не са в тази подкрепа. Едно от нещата, които са в подкрепа на полезността на оставането на правителството е, че има десетки нерешени проблеми, които трябва много спешно да се решават. А другото е несигурната позиция на сегашното в оставка и на бъдещото правителство , съставени в рамките на това мнозинство. Така че плюсовете и минусите са много и трябва да се прецени много внимателно и отговорно“, коментира по-рано Георги Гьоков – министър на труда и социланата политика в оставка.

Според вас възможно ли е и и редно ли е да се държи мандатът до 15 август?

„Дали е редно не го определяме нито аз, нито вие, определя го Конституцията и тълкуването на Конституцията. Въпреки че има тълкувателно решение от преди 20-тина години и повече, вие виждате, че прецеденти в нарушение на това решение на конституционно определение има примери много в историята, а дали е възможно – възможно е, защото наистина Конституцията има някаква празнота точно в тази ситуация“, допълни Гьоков./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *