Балабанов: Няма вариант ИТН да се върне на масата за преговори

България ПОЛИТИКА

Депутатът от „Има такъв народ” Станислав Балабанов определи като „пълни глупости” твърденията, че от партията изобщо не са имали намерение да участват в състава на правителство с третия мандат.

„Ние ясно изразихме отношението си и диалогичността на това, което направихме в последните дни по отношение на програмата и приоритетите пред България. Проведохме нормални разговори с БСП и направихме необходимите предложения и редакции”, отбеляза той. По думите му Нинова изключително добре приела предложенията на ИТН.

Всичко обаче се счупило, когато видели „истинското лице и лицемерието”. „На тези, които когато знаят, че ги снимат – се държат по един начин – за България. Когато обаче не знаят, че ги снимат, лъсва всъщност идеята им – желанието им за власт”, е мнението на Балабанов.

„В записа видимо се показва, че всъщност ние не сме мафия. Ние вече не сме 100% мафия, която Кирил Петков, Асен Василев, в синхрон с Христо Иванов и цялата тази клика от жълтопаветни политици, изкарваше като основен акцент”, допълни Балабанов.

Той подчерта, че няма вариант от „Има такъв народ” да се върнат на масата за преговорите. „Ние през цялото време сме били на страната на истината”, отбеляза Балабанов. Според него, ако Корнелия Нинова има достойнство, трябва да върне мандата още в понеделник. 

На въпрос дали в състояние на много кризи, сега е моментът страната да бъде изпращана на нови избори, Балабанов каза: „След като всички видяхме, че никой не мисли за България и за приоритетите как да реши кризата, а иска по най-бързия начин да захапе властта, логичното наказание са едни избори”.

Депутатът обяви, че името на Асен Василев не е било обсъждано като кандидат за премиер. „Ако беше, щяхме да излезем и да кажем, че такъв тип кабинет не подкрепяме”, уточни той.

Балабанов разясни, че ИТН е подкрепила правилата за избор в Антикорупционната комисия. И уточни, че не са задрасквали Бойко Рашков. „Така предложеният закон от „Продължаваме Промяната” търси да превърне КПКОНПИ в бухалка”, подчерта народният представител. /Nova tv

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *