Посланикът на Казахстан посети Югозападния университет „Неофит Рилски“

ТОП НОВИНИ

Негово Превъзходителство Темиртай Избастин, извънреден и пълномощен посланик на Република Казахстан в Република България, посети Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Той бе посрещнат от ректора на университета проф. д-р Борислав Юруков и заместник-ректорите проф. д.изк. Йордан Гошев, проф. д-р Иванка Станкова и доц. д-р Ицка Дерижан. На срещата присъства и началникът на отдел „Научни проекти“ проф. д-р Петър Миланов.

По време на разговора бяха обсъдени възможности за разширяване на сътрудничеството между Казахстан и Югозападния университет „Неофит Рилски“, разработване на съвместни проекти и инициативи.

В рамките на визитата Негово Превъзходителство Темиртай Избастин връчи на доц. д-р Ицка Дерижан диплома за почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Казахският университет за международни отношения и световни езици „Абилайхан“.

От своя страна доц. Дерижан благодари за отличието и подари на посланика дърворезба с формата на сова – символ на мъдростта и познанието, дело на бургаски дърворезбар.

В края на срещата посланик Избастин и ректорското ръководство изразиха надежда, че добрите отношения между Югозападния университет и Казахстан ще продължат да се развиват и задълбочават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *