МВР за снощните протести след смъртта на таксиджията: Без задържани, но с обърнати контейнери

ТОП НОВИНИ

Без сериозни щети и без задържани приключиха протестите в София късно снощи, съобщават от МВР.

След случая с починалия таксиметров шофьор неговите близки и познати блокираха столични кръстовища, като движението бе спряно по булевардите „Константин Величков“, „Тодор Александров“ и „Александър Стамболийски“.

34-годишен мъж почина след сбиване в София

На бул. „Сливница“ напрежението се обостри и се наложи да се включи и кордон от полицаи. По данни на МВР, има обърнати контейнери за боклук.

Посочва се и за материални щети по една кола, шофьорът на която направил опит все пак да мине през блокадата.

Високото напрежение, което предизвика този случай, провокира среща между главния прокурор и жители на квартал „Факултета“, където е живял починалият Христо Трайков.

Таксиметрови шофьори блокираха столичен булевард след смъртта на техен колега

Обвинител №1 в държавата заяви, че „убитият таксиметров шофьор е поредната жертва на агресията и институционалната апатия“.

Прокуратурата вече повдигна обвинение на 23-годишен мъж – привлечен под отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлена средна телесна повреда. Задържан е за 72 часа.

Роднините и приятелите на починалия 34-годишен обаче настояват случаят да не бъде потулен, разследването да е прозрачно и виновните за смъртта да бъдат открити и наказани.

МВР работи по две версии за убийството на таксиметровия шофьор в София (обновена)

В тази връзка от таксиметровия бранш настояват за законови промени, свързани с безопасността на таксиметровите услуги – въвеждането в жълтите коли на паник бутони и видеорегистратори, които да снимат агресията на пътя./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *