Рокадите в МБАЛ Благоевград отложени! Колебания около детронирането на д-р O. Митев промениха датата на общото събрание

ПОЛИТИКА ТОП НОВИНИ


Кандидатите за управленския пост са много: Вл. Пандев от БСП, хирурзите П. Гайдарски и Д. Димитров, има и кандидат, който не е от Благоевград.  Новата дата е -14 февруари.


Насроченото за вчера общо събрание на МБАЛ Благоевград, на което се очакваше да бъде сменен болничният директор д-р Огнян Митев, се отложи. Неясни са мотивите за отлагането му и насрочването на новата дата -14 февруари.

В болницата се говори, че е отложено, за да отшуми новата ковид вълната към средата на месеца и тогава да прибегнат до смяната на директора, тъй като Митев успешно успява да удържа здравното заведение в тежката пандемия, а не се знае дали новият директор ще успее да се справи, когато болницата е под страшен натиск.

Така че за смяна на Митев отдавна се говори, но е факт, че той продължава да управлява здравното заведение. Източници на Struma. com по върховете на властта споделят, че детронирането на болничния шеф е политическо, не че има открити нарушения или някакви сериозни кусури в управленската политика на Огнян Митев.

Още със смяната на властта местните социалисти cа започнали совалки за самопредлагане и предлагане на този или онзи да оглави болницата. Пръв сред спряганите за директор е д-р Владимир Пандев от БСП, който в момента е общински съветник, разследван за конфликт на интереси от КПКОНПИ.

Друг кандидат е хирургът Петър Гайдарски, който работи в болницата в Разлог. И Пандев и Гайдарски вече са били начело на здравното заведение преди години.

Наши източници съобщиха обаче, че след обсъждане двете кандидатури са отпаднали и ако има смяна на Митев, то той ще бъде сменен с хирурга Димитър Димитров, който работи в МБАЛ Благоевград в момента, след дълги години работа в Израел.

Има и други кандидати, дори и такъв, който не е от Благоевград.

След 2 седмици ще стане ясно ще има ли рокада в ръководството на МБАЛ Благоевград. /struma.com, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *