Каналджия опита да прегази граничен полицай, спряха го със стоп-патрон (Снимки)

България

54-годишен криминално проявен софиянец, превозващ седем сирийски бежанци, е задържан днес в района преди разклона за Черноморец от служители на „Гранична полиция“ – Бургас. Имало е и кратко преследване.

Около обяд служители от Граничен полицейски наряд, разположен около асфалтовата база край Маринка, подали сигнал със „стоп“-палка на водача на лек автомобил „Мерцедес“, с видинска регистрация, който не се съобразил с полицейските разпореждания, подал газ към служителите на реда, опитвайки се да ги прегази и увеличавайки скоростта си, се включил в близката детелина. Вместо към Бургас обаче водачът поел в посока Созопол, като е последван от граничния екип.

Подаден е сигнал до втори екип на „Гранична полиция“, намиращ се в района на парк „Росенец“, който успял да спре в района на кръстовище „Атия“ агресивно шофиращия и застрашаващ живота на пътуващите към Созопол цивилни автомобили.

Единият от граничните полицаи се приближил към лекият автомобил „Мерцедес“, но водачът му отново подал рязко газ, насочил се към служителя, опитвайки се да го прегази и потеглил към Черноморец.

Граничарят възпроизвел със служебния си пистолет в посока на автомобила изстрел със стоп-патрон, за да преустанови тръгването му. Изстрелът нарушил целостта на шофьорския прозорец, но въпреки това водачът на „Мерцедес“-а потеглил и бил неутрализиран на около 200 метра преди разклона за Черноморец.

При счупването на шофьорския прозорец софиянецът получил леки повърхности наранявания в областта на лявата ръка, което наложило да бъде прегледан е на място от екип на „Спешна медицинска помощ“.

В купето на автомобила са открити седем мъже, нелегално преминали границата на България, самоопределили се, като сирийци. Същите са задържани и отведени в помещението за задържани лица към Гранично полицейско управление – Бургас.

Установена е самоличността на водача на автомобила – това е 54-годишен криминално проявен мъж от София. Констатирано е, че същият е неправоспособен водач – с отнета шофьорска книжка, поради което регистрационни номера на лекия автомобил са свалени. Софиянецът е тестван за употреба на алкохол от служители от „Пътна полиция“ при Районно управление – Созопол, като дрегера дал отрицателна проба. Мъжът отказал тестване за употреба на наркотични вещества и е задържан е за срок от 24 часа.

Установено е още, че две седмици по-рано, отново на Бургаска територия, 54-годишният криминално проявен мъж отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества или техните аналози. По случая е образувано досъдебно производство./бнт, бгнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *