Асен Василев обвини Тошко Йорданов в лъжа за спряно финансиране на руското посолство

България ПОЛИТИКА

Асен Василев заяви, че до момента не е коментиран персонален състав на ново правителство. Посочи още, че ако не събере предварителна подкрепа от 121 депутата няма да представи проектокабинет. По повод готовата нова управленска програма поясни, че в нея има две неотложни задачи преди лятната ваканция – избор на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ и завършваме на структурните проблеми заложени още в коалиционното споразумение.

Обвини Тошко Йорданов в лъжа по повод изказването му за спряно финансиране на руското посолство.

Василев обясни, че е направен превод към посолството, но е спрян, защото попадал под санкционния режим. Водят се разговори за дерогация с ЕК, поискано от посолството. Става въпрос за 890 000 долара за заплати.

Министерство на финансите е спряло парите на Руското посолство, които са си техни. Блокирали са ги тук в България. Това заяви пред журналисти в парламента Тошко Йорданов, цитиран от БГНЕС.

Той сподели, че има и български пари в Русия, на нашите дипломати, които руснаците също могат да блокират. „Това минава всякакви граници на глупостта, защото това няма връзка с това, че ние сме враждебни държави. Ние нямаме скъсани дипломатически отношения още“, категоричен е Йорданов./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *