Депутатката от ИТН в Благоевград Виктория Василева се сбогува с 47-о НС, Анита Коцева поема щафетата???

ТОП НОВИНИ

Депутатката от Има такъв народ в Благоевград Виктория Василева днес подава молба за напускане на 47-ото НС.

Тя го обяви окончателно в събота в профила си във фейсбук.

Животът често ни изправя пред избори!

Правилни или не, времето е най-точният съдник.

Вчера взех едно от най-трудните решения в живота си.

Мой личен дълбоко осмислен и не лесен избор.

Напускам парламента!

Обявявам го официално, за да спрат упражненията и интерпретациите. Това е моят личен избор и той не подлежи на обсъждане и търсене на конспиративни теории.

Като отговорен човек ще изпълня ангажимента си към „Има такъв народ“ и ще довърша това, което сме започнали, защото смятам, че така е правилно!

Годините лоялност към този екип заслужават това.

Чувствам се изчерпана и уморена!

Аз съм обикновен човек, преди да съм народен представител или главен секретар на партия. Съжалявам, ако разочаровам очакванията ви.

Много събития, които се случиха, генерално се разминават с представите ми за политика и човешки отношения. Нищо лично!

Решението е трудно, но избирам самоуважението си

Благодаря за доверието!“, !“, написа Василева, която до момента се смяташе за един от най-верните хора на Слави Трифонов.

Коментарите под публикацията й далеч не бяха еднозначни. За да пресече нападките, че бяга от отговорност точно преди гласуването на кабинета, който ще предложи „Продължаваме промяната“, Василева обеща първо да гласува, после да си депозира оставката.

„Благодаря за предадено, за втори път, доверие. Господ забавя, но не забравя! Успех в международната кариера.“, пожела й ехидно Милен Георгиев, заместник директор на варненско училище.

„За пребиваването ви в българската политика – като за умрелите – нищо!“, подкрепи го и Васил Мароков.

„И ти ли се продаде на простКиро? От теб не съм го очаквал!“, не се сдържа и Милен Манолов.

На мястото на Виктория Василева, която окупира на парламентарните избори миналата година първото място в листата на ИТН за Благоевградска област, трябва да влезе заместник областният управнител Анита Коцелова от Петрич, която през ноември получи най-много преференции. Тя зае мястото в кабинета на губернатора Валери Сарандев в началото на годината, а миналия месец за няколко часа бе уволнена, след като Кирил Петков се разсъди заради напускането на ИТН от властта. Дали ще рискува пак мястото си в областната управа, ставайки за 2-3 месеца депутат, Коцелова обаче отказа да каже – щяла да мисли чак когато Василева си депозира оставката в ЦИК. Тъй като условно ок. 3 месеца се очаква да продължи и службата й в областната администрация, защото след нови избори без съмнение кадрите на ИТН повсеместно да бъдат изметени от високите държавни постове, най-вероятно Коцелова ще приеме депутатския пост заради 3 пъти по-високата заплата от тази, която получава в момента. /в. Струма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *