Областна дирекция на МВР – Благоевград отбеляза професионалния си празник

ТОП НОВИНИ

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, присъства на тържествено честване на професионалния празник на Министерството на вътрешните работи, организирано от Областна дирекция на МВР – Благоевград. Той се отбелязва, като професионален празник на 5 юли и е обявен с Решение № 79 на Министерския съвет от 28 февруари 1992 г.

В Благоевград денят бе отбелязан с водосвет за здраве, отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. Председателят на местния парламент изказа благодарност на служителите на МВР за високия им професионализъм в напрегнати и извънредни ситуации. Той взе участие и в церемония по поднасяне на цветя пред паметната плоча в двора на дирекцията.

Пред паметта на загиналите по време на изпълнение на служебния им дълг полицаи, се поклониха и поднесоха цветя: директорът на Областната дирекция на МВР – Благоевград старши комисар Георги Кандев, Илко Стоянов – кмет на община Благоевград, заместник – областният управител Анита Коцелова, представители на съда и прокуратурата, ръководители на институции.

Тържествената програма продължи с традиционно празнично заседание, на което бяха наградени служители на дирекцията за принос в изпълнение на служебните задачи и висок професионализъм

От името на ръководството на МВР и лично от свое име директорът на ОДМВР – Благоевград – старши комисар Георги Кандев поздрави служителите по случай празника. Той изрази своето уважение към колегите си, за непрекъснатите им грижи за опазване на обществения ред, за съхраняването на правата и свободите на гражданите, както и опазване на техния живот и имущество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *