Карадайъ пред Радев: Трябва отново да се обърнем към избирателите

България ПОЛИТИКА

Това е естественият край на политиката, основана на лъжата и омразата, заяви лидерът на ДПС

„Според нас трябва отново да се обърнем към избирателите. В следващия парламент да влезем не с омраза, а с нашите ценности, цели и предложения за приоритетите на държавата“. Това заяви Мустафа Карадайъ пред президента Румен Радев.

Преди от Движението да влязат за консултации при държавния глава, Карадайъ коментира и отказа това да направят от „Продължаваме Промяната” и БСП.

„Неуважение към Конституцията и институциите в страната и отказ от диалог“, заяви Карадайъ. 

При президента той каза, че падането на правителството „е естественият край на политиката, основана на лъжата и омразата”.

„Последната коалиция не се основа на база ценности и политики, а на база отрицание. Цялата й дейност беше основана на лъжата. В НС се опитвахме да разобличаваме лъжите. Изходът от политическата криза, в която се намираме, е предпоставка за намиране на решение и на другите кризи. Тя започна с успешния вот на недоверие към проваленото правителство, което отказваше диалог с опозицията в търсене на решения на кризите, но в последствие се разбра, че има отказ от диалог и в управляващото мнозинство. По този начин не можем да намерим решение на кризите”, каза Карадайъ.

„Самонарекоха се „промяна” и искаха да внушат, че нарушаването на Конституцията и законите е нормална практика, ако се извършва от правилните хора”, каза още Карадайъ.

„От ДПС водим последователна политика. Неведнъж сме имали възможност с вас да споделим, че искаме да възстановим нормалността в политиката. Категорично сме за борбата с корупцията и върховенството на закона. Трябва да възстановим демокрацията, държавността и нормалността в политиката”, каза още лидерът на ДПС.

„България час по-скоро трябва да си внесе плана за възстановяване и устойчивост и оперативните програми. Бюджетът трябваше да е съобразен с тях. В момента нямаме план за устойчивост, нито оперативни програми”, каза Карадайъ. „В това НС трудно може да се намери онзи диалог, за да има категорично евроатлантическо управление в България. Трябва да се обърнем отново към избирателите, те да натоварят с определена отговорност политическите партии. В следващия парламент да влезем с ценности, цели и предложения за приоритети на държавата. Да търсим ценностно хомогенно евроатлантическо управление”, каза Карадайъ.

Приоритетите на страната, според Движението, сега трябва да са енергийна и продоволствена сигурност и независимост./нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *