Ива Митева разкри дали ще подкрепят нов кабинет на ПП

България ПОЛИТИКА

Показахме, че политическата ни класа се е изхабила, показахме ниска ефективност на политическия ни елит, показахме, че тази изборна система е дефектирала. Като че ли демокрацията се изхаби, коментира заместник-председателят на 47-ото Народно събрание Ива Митева в предаването „Политически НЕкоректно“ на БНР.

Според нея, когато си влязъл по пропорционалната система в парламента, най-достойното поведение е подаването на оставка и напускането му, както прави Елена Гунчева от „Възраждане“.

Предсрочните избори са най-лошият сценарий, смята Ива Митева, която посочи като аргумент падането на избирателната активност с честотата на изборите.

В ИТН са категорично против връщането на хартиените бюлетини. „Машината е преграда пред купуването на гласове и минимизира недействителните бюлетини.“

Запитана дали биха подкрепили нов кабинет с мандатоносител ПП, Ива Митева коментира: „Много е важно какъв ще бъде съставът на кабинета, кой ще бъде предложен за министър-председател. Вратите не са затворени. Прекалено много обидни думи изговорихме, прекалено много граници прескочихме, прекалено голямо разделение показахме. Най-лесният вариант е да отидем на избори.“/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *