„София прайд“ и Марш на традиционното християнско семейство в един ден

България

Две шествия с различна идеология в един и същи ден. Днес в столицата ще се проведат „София прайд“ и Марш на традиционното християнско семейство.

„София прайд“ ще започне в 14 ч. и ще продължи до 22 ч. Шествието ще тръгне от Паметника на съветската армия, през бул. „Цар Освободител“, бул. „Васил Левски“, ул. „Г.С.Раковски“ и ще приключи отново пред Паметника на съветската армия.

Шествието в защита на традиционното християнско семейство също е с начален час 14 ч., но пред Народения театър „Иван Вазов“. От там ще мине през парковото пространство на „Градската градина“ – ул. „Съборна“, а в 15 ч. пред пл. „Света Неделя“ ще се слее с още едно шествие и ще продължат към Моста на влюбените и НДК.

И двете шествия ще се провеждат по тротоарите или по изключение в крайна дясна лента по посока на движението, но без да се спира движението на пътни превозни средства, поясняват от Столичната община.  

Маршът за свободата и семейството и „София прайд“ са с обща дата, но с различни идеология. Организаторите и на двете събития заподозряха целенасочено противопоставяне на двете гледни точки.

За 15-а поредна година по улиците на София ще премине традиционното шествие в подкрепа на ЛГБТ общността. „София прайд“ тази година ще е в подкрепа на „Киев прайд“. Част от събитията ще са с цел събиране на средства за хората в Украйна. /новини.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *