Балабанов: Трябва да търсим практично решение за газа, то вероятно включва и „Газпром“(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

Това каза бившият депутат от „Има такъв народ“

България трябва да търси балансирано и практично решение по отношение на доставките на газ, тъй като Европа продължава да е зависима от руското синьо гориво. Такова мнение изрази в „Здравей, България” Станислав Балабанов от „Има такъв народ”.

„Търпяхме достатъчно лъжите на Кирил Петков, който се опитваше да говори как щяхме да потребяваме четири пъти по-евтин газ, а „Булгаргаз” иска, в следващите дни ще стане ясно, с 60% увеличение на газа”, каза бившият депутат. Балабанов допълни, че не знае как такава безпрецедентна цена би се отразила на българския потребител през зимата. 

На въпроса дали страната ни трябва да поднови доставките от „Газпром”, той отговори: „Каквато и газ да идва в България, няма какво да се лъжем, тя е руска. Тук въпросът е на каква цена идва в България”. По думите на бившия народен представител подобен балансиран подход имат и Германия, и Гърция, и Италия. Той вероятно включва и „Газпром“, подчерта Балабанов.

Александър Николов, който беше енергиен министър от „Има такъв народ” не е имал възможността да си свърши работата заради Асен Василев, твърди Станислав Балабанов. По думите му Николов многократно е твърдял, че страната ни може да намери баланс по отношение на газовите доставки, но тогавашният вицепремиер отказвал.

Балабанов коментира и предстоящите избори. „С ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” няма да участваме в коалиция, категоричен беше той. По думите му това, което от ИТН не искат, е кабинет с двама души, визирайки Кирил Петков и Асен Василев. „Тези двамата в никакъв случай повече не трябва да се сдобиват с власт, защото в момента българското общество плаща цената на техните глупости”, смята бившият депутат от редиците на „Има такъв народ”. Той обаче подчерта, че в „Продължаваме Промяната“ има нормални и адекватни хора.

Целия разговор вижте във видеото.

нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *