ДАНС уличи в лъжа кандидата за шеф на НЗОК

ТОП НОВИНИ

ържавната агенция за национална сигурност потвърди информацията на “Фокус“, че кандидатът за шеф на НЗОК е нарушил закона срещу изпирането на пари.

Преди два дни Станимир Михайлов каза, че е разгласил реалния собственик на фирмата (бел. ред. – “БАЛКАН КРЕДИТ“АД), в която е изпълнителен директор и по този начин е изпълнил изискванията на закона. 

“Като консултант през 2018 или 2019 година във връзка с промени в закона за мерките срещу изпирането на мръсните пари, аз лично подписах уведомление-декларация до ДАНС, в което съм посочил кои са крайните собственици, с какво точно се занимава фирмата и всичката останала информация, която беше поискана“, категоричен беше Михайлов пред депутатите в здравна комисия, където той беше на изслушване. 

Днес обаче от ДАНС опровергават това негово твърдение. В свое писмо, качено на сайта на Народното събрание,агенцията пише, че никога не е получавала документ от Станимир Михайлов. Писмото на ДАНС вижте в галерията.

“След извършена служебна проверка е констатирано, че в ДАНС не е постъпвала декларация във връзка с действителния собственик на „Балкан кредит“ АД“, посочва председателят на ДАНС Пламен Тончев.  

Станимир Михайлов е единствен кандидат за управител на НЗОК, номиниран от коалиция ПП-ДБ. В петък предстои избирането му за управител на НЗОК. До момента остава загадка кой е действителният собственик на фирма „Балкан кредит“ АД, където Станимир Михайлов е акционер и управител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *