Радев: Премахването на 3 март като национален празник е покушение срещу историята(ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

Готвените промени в Конституцията са юридически неграмотни и политически порочни, заяви президентът

Премахването на 3 март като национален празник е покушение срещу историята. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. 

„Проектът  за промени в Конституцията е  юридически неграмотен и политически порочен. След едно много дълго подготвяне на публиката за предстоящи чудодейни промени в правосъдната система, за правосъдна реформа – обществото ни очакваше работещи решения, които да водят към повече справедливост и отчетност, към по-малко политизация а съдебната система. Вместо това ни се сервира изненадващо национално разделение и атака срещу президентската институция и местната власт“, коментира той предложените промени в Конституцията от страна на ПП-ДБ, които ограничават правомощията на държавния глава. 

Попитан дали в служебните кабинети и тяхното премахване ли вижда атаката срещу президентската власт, Радев отговори: „Колкото по-ниска е легитимността на едно управление, толкова повече то е стреми да закрепи своята власт с административни и силови мерки. Явно управляващите виждат в служебните кабинети някаква заплаха. Но явно заплахата е от осъзнаването на контраста – особено между последния служебен кабинет и последните работни правителства. Докато те създаваха кризи – служебното ги решаваше.

/нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *