Радев към шефа на „Лукойл”: Скъпите горива са причина за ниско потребление и загуби(ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

Президентът покани на среща представители на ръководството на енергийната компания

Президентът Румен Радев прие на работна среща на „Дондуков“ 2 представители на ръководството на енергийната компания „Лукойл“. На нея ще бъдат обсъдени възможностите за ограничаване на инфлацията и за развитието на предвидима икономическа среда в страната.

„Лукойл” е важна част от българската икономика, голям работодател и основен търговец на горива. От тяхната стойност до голяма степен зависи развитието на икономиката и инфлационните процеси. Високите цени са сред водещите причини за поскъпване на всички стоки и услуги, което свива потреблението и носи загуби и за производителите”, каза държавният глава. И подчерта, че предстоящата среща между управата на „Лукойл” и нашето правителство е „добра възможност да се набележат мерки за борба с инфлацията в полза на българския потребител“.

Директорът на „Лукойл“ загина след падане от шестия етаж на болница

„Нашата компания работи повече от 20 г. на българския пазар. В последните дни членове на кабинета и мениджъри от нашата фирма проведоха редица срещи, на които бяха набелязани конкретни мерки за работата ни оттук нататък. Имаме макар и не много ясно разбиране за това как ще продължат нещата. В първото тримесечие на следващата година ще създадем работна група, която ще решава как ще се действа след влизане в сила на ембаргото върху руския петрол”, каза президентът на „Лукойл” Вадим Ворибьов. И специално благодари на президента за поканата.

/нова тв, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *