Борисов: Управляващите счупиха държавата, но хората вече прогледнаха(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА


Жалко е, че за шест месеца тези счупиха държавата 
и сринаха всичко. И сега желаещи да управляват няма. Всичко е толкова тъжно, че само смехът може да ни спаси. Този цитат от Радой Ралин използва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, за да опише политическата обстановка в страната. Коментарът му дойде минути след решението на БСП да върне неизпълнен мандата за съставяне на правителство.

От думите му стана ясно, че е краен песимист за бъдещето. „Вече решение няма. Дълговете са на тавана, а на служебното правителство поне 5 млрд. лева ще му трябват до края на годината. Забравихме за Еврозона, а хърватите влязоха. Тези провалиха всичко – гориво, ток. Крадат най-безскрупулно от газа – по 120-130 млн. на месец крадат“, заяви още Борисов.

Бойко Борисов смята, че сегашната конфигурация в парламента няма да се повтори на предсрочните избори. „Хората прогледнаха от този шок и ужас, който изживяват“, убеден е лидерът на ГЕРБ. „Трябва да сме първа политическа сила, за да застанем здраво и върнем малко добрината, толерантността и да се опитаме да обединим народа“.

Той заяви, че партията ще работи с онези, „които класира народа“. „Ние с БСП не можем. С ДПС сме казали, че няма да управляваме. Аз мога да работя с всеки, който спазва девиза на Народното събрание „Съединението прави силата“. Мисля, че шамарите, които народа им удари, кражбите и личното им облагодетелстване от власт тепърва ще излизат наяве“, коментира Бойко Борисов по адрес на отиващото си правителство.

Бойко Борисов напомни, че Корнелия Нинова два пъти си е подавала оставката като лидер на БСП заради изборни загуби. „Не е нормално при това положение да управляващ цяла държава. За правова държава в България вече не може да се говори след тази година и половина – не се спазват нито Конституцията, нито законите. Вчера правят обществено обсъждане на нещо, което вече са приели в парламента – все едно правиш годеж след сватбата. Кое е чудното, че партията, провалила се на изборите, се оказва, че ще прави правителство?“, запита Борисов.

„Толкова е тъжно. За година и половина пътищата са в ужасяващо състояние, никакви ремонти, опасни са за хората. Заради пари се скараха и се сринаха. Слави Трифонов по неговия си начин така ги иронизира, че предложи да отидат да го арестуват, че е виновен за всичко. И те не отиват. ГЕРБ ни няма от повече от година, а кое чухте за справяне с корупцията? Точно обратното – оръжие, жито, контрабанда, разликата в тока – от 80 лв. при Борисов, днес е 1400 лв. Гориво 1,50, днес 3,70. Днес парламента отново посрами всички – те не допуснаха да влезе тавана на горивата, който е за всички хора“, коментира още лидерът на ГЕРБ./дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *