С НОВО РАБОТНО ВРЕМЕ! Само в понеделник, сряда и петък поставят Ковид ваксини в кабинета в РЗИ – Благоевград

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Кабинетът за поставяне на Ковид ваксини в Регионалната здравна инспекция в Благоевград е с ново работно време и вече приема пациенти само в понеделник, сряда и петък от 8.30 ч. до 10.30 ч.

Всички ваксини са на разположение, а желаещите да се ваксинират по друго време могат да се обърнат към общопрактикуващите лекари, информира д-р Веселка Мончева , директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“.

 В сравнение с преди 2 седмици в Пиринско има увеличение на болните с Ковид, отбеляза тя и алармира хората да се пазят, като спазват дистанция, а в закрити помещения да използват маски.

Статистиката сочи, че в два поредни дни броят на болните с Ковид се е вдигнал двойно в Пиринско – от 19 на 41 души, като най-много са в Благоевград – 13, и в Петрич – 10 души.

„Въпреки че заболеваемостта все още е под 100 на 100 000, трябва да се спазват противоепидемичните мерки, за да не се стига отново до налагане на крайни и драстични мерки за ограничение на разпространение на Ковид.

Снощи бях в заведение и се изумих колко беше препълнено и как хората вече не се съобразяват с вируса, а той съществува и  разпространението му се активира отново“, предупреди д-р Мончева/struma.bg,сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *