Асен Василев: Продукцията с пестициди над нормата у нас е над 400 тона

ТОП НОВИНИ

400 тона продукция с пестициди над нормата за последните 10 години са достигнали до българите. Това каза бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев в ефира на „Събуди се” по Нова телевизия. 

Припомняме, че вчера от ГКПП „Капитан Андреево“, „Продължаваме промяната“ обявиха, че един на всеки 4 или 5 камиона е имал афлатоксини, които са канцерогенни и са влизали в храната.

Той коментира и проблемът с доставките на газ у нас.

„На пазара има всякакъв газ. Имате един силов със зърно, който да кажем е руски и един силов със зърно, който е американски. Като ги смесите как може да си вземете само от единия или само от другия и да си направите хляб?. Това е пълна глупост. Това, което „Булгаргаз” направиха, е първо да подсигурят танкери, които да се разтоварят в Гърция. Знаете, юни цената беше същата като април. След това са правили търгове с всички търговци, които продават газ в региона. Който дава най-ниска цена от него купуваме газ”, поясни Василев.

Кирил Петков: Имало е слотове в Гърция, но служебният кабинет избра да вземе само един кораб

„Договорихме седемте танкера, които са един милиард кубика, договорихме пълните количества азерски газ да тръгнат от 1 юли. Знаете, че заради един анекс, подписан от Николай Павлов, се бяхме отказали от 2/3 от количествата. От 300 милиона гарантирани ги докарахме до 2 милиарда. В момента, в който бяха потвърдени танкерите имахме 2 останали работни дни, за да потвърдим слотовете. Потвърдихме два, оставаха още 2 седмици, за да се потвърдят останалите 5 слота. Не разбирам защо служебният кабинет не го направи”, допълни още бившият министър.

По думите му политизирането на енергетиката не помага на българските граждани./новини бг

в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *