След сигнали на благоевградчани!Кметът Илко Стоянов напомни с писмо до аптеки „Марешки” за ангажиментите им за денонощно обслужване

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Напомнително писмо да изпълняват договорните отношения с общината и да осигурят денонощна работа на обекта си на ул. „Арсени Костенцев” 8 в центъра на Благоевград е изпратил до аптеки „Марешки” кметът на общината Илко Стоянов. Реакцията на кмета е в резултат на сигнали на граждани за случаи, в които не е имало откъде да купят спешно лекарства след 20.00 часа и след проверка на всички договори на общината.

„Денонощната работа е записана като клауза в договора за наем на аптеки „Марешки” на общинското помощение”, отбеляза кметът Стоянов. Няколко пъти общински служители са правили проверки, завчера при последната се е оказало, че към 20.00 часа аптеката е била затворена, но се разбрало, че причината за отсъствието за половин час на аптекарката е основателна.

„Не става въпрос да се дебнем, на всеки може да му прилошее или да се случи нещо непредвидено, целта на писмото и на проверките ни е благоевградчани да не останат без лекарства при спешна нужда. По тази причина на две места в града в края на септември и средата на октомври се монтираха и вендинг автомати за лекарства”, коментира Илко Стоянов.

Припомняме, че едната машина е на ул. „Т. Александров”, до аптеката при стария Битов комбинат, а другата – на ул. „Ив. Михайлов”, при аптеката под Бюрото по труда. /struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *