ДПС получили заплаха от Кирил Петков: Аз ще ви оправя (ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

Парламентарната група на ДПС заяви, че премиерът Кирил Петков отправил заплаха към депутата от движението Станислав Анастасов преди няколко седмици, като е замесил името на Джеймс О`Брайън, ръководител на службата за координация на санкции към Държавния департамент на САЩ.

„По този повод още миналата седмица ние изпратихме писмо към г-н О`Брайън по повод кой и как ползва неговото име и защо го ползва за заплахи на политически опоненти“, обясни лидерът на ДПС Мустафа Карайдайъ.

„ДПС така ще реагира на всяка лъжа на кръга „Капитал“ на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев и неговите проксита“, уточни Карадайъ.

Как е отправена заплахата разказа самият Станислав Анастасов: „Кирил Петков се опита да ме привика с жест. Застанах на дистанция около метър и половина – два, за да може все пак да се чуваме. Не държа някой да ми говори на ушенце, ние сме против тези неща.

Той ми каза: “ Аз ще ви оправя“. Не повярвах на ушите си, казах „Моля“, а той повтори: „Аз вас ще ви оправя“. Каза „Джеймс О`Брайън е името на човека, до три седмици очаквайте новини“. Приканих го да излезе на трибуната и да го повтори, а той се облегна назад и каза: „До три седмици очаквайте новини“. Имаше колеги зад мен, от групата, между другото, така че има достатъчно свидетели на случката“.

Парламентарната група на ДПС внася в деловодството на парламента проекторешение за създаване на временна анкетна комисия за казуса с енергийния проект „Южен поток“, обяви междувременно лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ: „Установяване на всички факти и обстоятелства по твърденията на министър-председателя, а и не само за тях – всичко онова, което се е случвало около така наречените „“потоци“./труд бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *