Благоевградчанинът доц. д-р Росен Калпачки бе удостоен с международната диамантена награда

ТОП НОВИНИ

Доц. Росен Калпачки, преподавател във Факултета по обществено здраве, здравни грижи и спорт на Югозападния университет „Н. Рилски” – Благоевград, е удостоен с международната диамантена награда на Angeis İnitiative за работата му в областта на лечението на инсултите. Наградата му се връчва за усилията и вдъхновението му и за цялостен принос при лечението на инсултите в България в рамките на годишната конференция на EOS (Европейска организация за инсулти) в Лион, Франция.

Доц. Росен Калпачки е от Благоевград. Възпитаник е на Математическата гимназия, а през 1996 г. придобива висше образование по медицина в МУ – София. Понастоящем е началник на Клиниката по нервни болести в УМБАЛ „Света Анна” – София. Доцент е по неврология в ЮЗУ – Благоевград, асистент по обща медицина в Медицински университет – София, невролог специалист с 20-годишна клинична практика, специализирал по проблемите на епилепсията, инсултите и др. Ръководител на специализация на лекари по нервни болести; сертифициран специалист по електроенцефалография, доплерова сонография, невропсихология.

Доц. Калпачки е и главен изследовател в международни клинични проучвания в областта на епилепсия, болка, мозъчен инсулт, множествена склероза, венозни тромбози и др.

Източник: Вестник Струма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *