Протестиращи блокираха за кратко автомагистрала „Струма“ заради затворения мост на Покровнишко шосе /ОБНОВЕНА/ (ВИДЕО и СНИМКИ)

ТОП НОВИНИ

Минути, преди началото на обявения протест на жители на шест благоевградски села заради затворения мост на Покровнишко шосе, част от протестиращите блокираха движението по автомагистрала „Струма“ при пътен възел „Зелен дол“. За около 10 минути движението по магистралата бе изцяло спряно от протестиращите.

Към момента движението в района е спряно. На място пристигна областният управител Валери Сарандев, шефът на Областно пътно управление – Благоевград Иван Кунев, кметът на Община Благоевград Илко Стоянов и председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков.

Иван Кунев обясни, че следващата седмица трябва да се обяви обществената поръчка за моста и изрази надежда, че до края на август ще има избран изпълнител и ще започнат дейностите по строителството. Поръчката ще бъде една – тя ще извърши предпроектното проучване и проекта за изграждането на напълно ново мостово съоръжение! Срокът за финализиране на всичко е 390 дни.

Кунев определи днешния протест на жителите на община Благоевград като справедлив.

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков пък посочи, че се е присъединил към протестиращите, за да изкаже подкрепата си към тях.

Малко преди 19.00 часа бе сложен край на протеста, а протестиращите дадоха срок до 20 май на институциите, за да видят реални действия. В противен случай се заканиха, че отново ще излязат на протест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *