Скандал с първата построена срещу ЮЗУ кооперация в имот на Марио Радев

ТОП НОВИНИ

Част от първата построена кооперацията срещу ЮЗУ в Благоевград се експлоатира незаконно. Това постанови Върховният административен съд по дело, заведено от Марио Радев, известен с прякора Дупето, срещу строителя на сградата Ивайло Митев.

С окончателно решение ВАС е обявил за нищожно допълване на разрешително за строеж на половината сграда, която през 2015 г. е получила и Акт 16 от бившия главен архитект на общината Васил Тинчев.

Казусът е любопитен, защото при старта на строителството е издадено разрешение за строеж на цялата сграда, което впоследствие било разделено с допълнение само за част от нея.

Марио Радев, собственикът на терена, е завел дело срещу тогавашния собственик на фирма „Крисистрой“ ЕООД Ивайло Митев, изградила кооперацията. Преди време двамата имаха спор и за ползването на известното барче „Аффинити“ в същата сграда, но за него са постигнали договореност.

На въпрос на „Струма“ какво следва след решението на ВАС и дали част от сградатта ще бъде съборена от общината обясниха, че ще се изчаха съдебно постановление по следващо дело, което е в Административен съд – Благоевград и касае разрешението за ползване на цялата сграда. Производството е било спряно до произнасяне на ВАС, който вече обяви едната част от сградата за незаконна.

Юристи коментираха, че резултатът по второто дело е предрешен с оглед постановеното вече решение на ВАС и е много вероятно да се стигне до разваляне на сделките за продажба на апартаментите и търговските обекти в сградата.Дали ще се стигне до събаряне на цялата сграда, в която има около 16 жилища, ще стане ясно след окончателното приключване на съдебните процедури.

Строителят Ивайло Митев отказа коментар по казуса, като обясни, че от няколко години не се занимава със строителен бизнес. /В. Струма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *