Зеленски: Няма да плащаме с украинска територия, за да спасяваме имиджа на Путин

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СВЯТ

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е готов да разговаря с руския президент Владимир Путин и че „трябва да постигнем споразумение“, но без поставяне на ултиматуми.

Зеленски заяви в интервю пред италианската държавна телевизия RAI, че Украйна никога няма да признае Крим като част от Русия, която анексира тази част от Южна Украйна през 2014 г.

„Крим винаги е имал своя автономия и свой парламент, но в рамките на държавата Украйна“, каза Зеленски в откъси от интервюто, които RAI публикува.

Интервюиращият попита украинския лидер какво мисли за коментара на френския президент Еманюел Макрон, който предупреди да не се допуска унижение на Путин.

„Искаме руската армия да напусне нашата земя, ние не сме на руска земя“, отговори Зеленски. „Няма да спасяваме лицето на Путин, като плащаме с нашата територия. Това би било несправедливо“.

В друг коментар Зеленски изрази надежда за бъдещето. „Трябва да мислим за бъдещето на Русия. Аз, като президент на Украйна, казвам, че това са нашите съседи. Ще има други президенти и други поколения в Русия“, каза украинският президент./БГНЕС, Евронюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *