НС отхвърли законопроект за нулева ДДС ставка за храни, вода, ток, газ и парно(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

Мнозинството в Народното събрание отхвърли законопроекта на „Възраждане“ за въвеждане на нулева ставка на Данък върху добавената стойност за храни от първа необходимост, вода, лекарства, ток, газ и парно.

Предложенията на „Възраждане“, внесени на първо четене, бяха подкрепени от ГЕРБ-СДС и от ДПС. Цончо Ганев от вносителите обвини властта в липсата на подкрепа в условията на задълбочаващата се криза:

„Има остра нужда хора, които се борят и в края на месеца са пред избора, дали да си платят тока и режийните разходи, или да си купят храна и лекарства. Има нужда точно тези хора да бъдат подпомогнати в този момент поне да могат да си платят елементарните хранителни продукти, защото е много лесно от тази трибуна и в тази зала да обясняваме как нещата се случват, правителството работи, не, правителството не работи!“.

Депутатът Искрен Митев от „Продължаваме промяната“ нарече „популизъм“ предложенията на „Възраждане“ и припомни, че управляващите подготвят антикризисни мерки:

„Даже този петък ще бъде следващата среща, където се надявам, че вече ще бъдат крайно решени. От друга страна вашето предложение е просто неизпълнимо, то, като повечето ваши предложения, е едно недобро предложение, едно популистко предложение, което няма как да се случи“./BNR

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *