Губернаторът на Пиринско Н. Шушков навръх Нова година се зарази с коронавирус, пропуска официалното сдаване на властта на спрягания за поста В. Сарандев

ПОЛИТИКА ТОП НОВИНИ

Кой ще е новият губернатор на Пиринско ще стане ясно утре, когато на редовно заседание на кабинета се очаква Министерският съвет да смени областните управители в страната.


Вече е ясно квотното разпределение на местата, които ще получат управляващите партии.

Най-много – 13 областни управители, ще има партията на премиера Кирил Петков “Продължаваме промяната”, следват 6-има управители от “Има такъв народ”, 5-има от БСП и 4-ма от ДБ.


3-те области на Югозападна България са поделени между 3-те основни партии. БСП получава губернаторското кресло в Благоевград, в Кюстендил се очаква новият областен управител да е от “Има такъв народ”, а Перник – от “Продължаваме промяната”.


В Благоевград най-вероятно областен управител ще е областният лидер на БСП и настоящ заместник-кмет на Гоце Делчев Валери Сарандев.

Той е председател на общинската организация на Гоце Делчев от 2013 г., изключително близък до Корнелия Нинова и през 2017 г. отново беше губернатор, след като смени на поста му Бисер Михайлов от ГЕРБ.


Като типичен политик, В. Сарандев вчера отказа директен отговор на въпроса офериран ли е вече и от кого да поеме отново управлението на областта и се измъкна с уточнението, че се радва на последния от почивните дни около Нова година, а за работа ще мисли от утре /б.р. днес/.


За разлика от него, на работа обаче няма да може да отиде настоящият областен управител на Благоевград Николай Шушков, тъй като той е под карантина заради коронавирус./ Struma.bg сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *