Невиждана наглост! Собственици на заведения поставиха маси за клиентите си около паметника на Гоце Делчев

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Във втория почивен ден след настъпването на новата 2022 година, слънчевото време и високите градуси на въздуха, изкараха десетки благоевградчани и гости на града из центъра на Благоевград.

Нямаше да има нищо лошо в това, ако наглостта на местните собственици на заведения не бе надделяла и площад „Македония“ не се бе превърнал в едно пространство, изцяло обзето от маси на кафетата и сладкарниците.

Особено потресаваща бе гледката около паметника на Гоце Делчев! Традиционно районът е една от най – посещаваните туристически забележителност и място за игра и веселба на най – малките жители на Благоевград. Днес обаче мястото бе запълнено с маси и столове, а зоната около него бе непроходима.

Своеволията на собствениците на заведения, тяхната алчност и наглост разгневиха десетки жители и гости на Благоевград, които в социалните мрежи споделиха снимки с потресаващи гледки от площад „Македония“. Разбираме желанието на собствениците заведенията да осигурят място за своите клиенти и така да задоволят тяхното желание да стимулират родната икономика и бизнеса, но сме твърдо против подобен вид своеволия. Нека не забравяме, че всяко едно от заведенията има строго регламентирана площ, която може да заема със своите маси и всяко подобно своеволие е НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНА И РАЗПОРЕДБИТЕ, ДЕЙСТВАЩИ В ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД!

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *