Украйна е готова с втората част на въпросника за членство в ЕС

ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЕВРОПА

Украйна планира да завърши работата по втората част на въпросника за оценка на съответствието на украинското законодателство с правните актове на ЕС до края на следващата седмица, за да получи статут на кандидат за присъединяване, предаде БГНЕС.

Това заяви вицепремиерът по европейската и евроатлантическата интеграция Олха Стефанишина пред украински медии.

Гутериш обсъдил с Ердоган преговорите си в Москва и Киев

„ЕС няма въпроси по първата част от въпросника, която вече е предадена. Работата на украинската администрация беше оценена доста високо… Направихме реформите, които са описани там, така че подготвяме до края на следващата седмица да завършим цялата работа по съответстване на законодателството ни в Европейския съюз в пълен размер“, каза Стефанишина.

На 18 април президентът Володимир Зеленски предаде попълнен въпросник на ръководителя на делегацията на Европейския съюз Мати Маасикас за Украйна, за да получи статут на кандидат за членство в ЕС. Този въпросник беше връчен лично на украинската страна от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на посещението й в Киев на 8 април.

На 18 април Стефанишина обяви, че Украйна вече е получила втората част от въпросника, която касае оценката на съответствието на украинското законодателство с правото на ЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.