Делегация начело с премиера Кирил Петков започва визита в Украйна

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОЛИТИКА

Българска делегация начело с премиера Кирил Петков ще бъде в Украйна, за да се запознае на място с нуждите от подпомагане, които страната ни може да осигури. Предвидена е също среща с представители на българската общност в Украйна.

В Киев Кирил Петков ще разговаря днес с президента на Украйна Володимир Зеленски след като двамата ще дадат съвместна пресконференция.

Посещението е предвидено и в градовете Бородянка, Буча и Ирпин, за да се видят щетите и разрушенията, причинени от руската агресия.

Заедно с премиера Петков пътуват министърът на отбраната Драгомир Заков, народните представители Калоян Икономов от „Продължаваме промяната“, Станислав Балабанов от „Има такъм народ“, съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов, както и директора на ситуационния център към външното ни министерство Антон Марков, съобщиха от пресцентъра на правителството.

В делегацията не участва представител на БСП по решение на партията, която е категорично против предоставянето на оръжие на Украйна.

Пред украинските власти страната ни ще постави въпроса за възможностите кораба „Рожен“ да бъде изтеглен от пристанището Черноморск./БНР, сн: нова.бг архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *