Сергей Лавров предупреди за реална опасност от световна война

ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОЛИТИКА СВЯТ

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш пристига на работно посещение в Москва. В програмата му са включени преговори с руския министър на външните работи Сергей Лавров и с президента Владимир Путин. 

Очаква се Сергей Лавров да информира Антониу Гутериш за хода на така наречената от руските власти специална военна операция в Украйна. 

В интервю, излъчено снощи в публицистичното предаване “Голямата игра” по Първи канал на руската телевизия, Лавров предупреди, че има реална опасност от избухването на трета световна война и че заплахата не трябва да бъде подценявана. В същото време той припомни, че Русия изхожда от подписаната през януари тази година от лидерите на „ядрената петорка“ декларация. В нея се посочва, че в ядрената война не може да има победители и тя никога не трябва да започва. 

Лавров изрази увереност, че конфликтът с Украйна ще приключи с подписването на мирен договор. „Параметрите ще се определят на онзи стадий на военните действия, на който този договор стане реалност“, подчерта руският първи дипломат./БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *