След серията почивни дни: Очаква се засилен трафик в следобедните часове

БАНСКО РЕГИОН СИМИТЛИ ТОП НОВИНИ

В последния от поредицата почивни дни трафикът по пътищата се очаква да бъде засилен. Традиционно един от най-натоварените участъци в Благоевградска област е след отбивката при град Симитли, където се срещат потоците от автомобили от Банско и тези от Гърция.

На отбивката при Симитли вече се образува колона от автомобили, а полицейски екипи регулират движението. С напредването на деня се очаква да се образвуат опашки на границата ни с Гърция, при гр. Кресна, на края на АМ „Струма“, както и на кръговото кръстовище преди Благоевград.

За влизащите от Гърция у нас остава валидно искането за предоставяне на зелен сертификат, отрицателен PCR или бърз тест за COVID-19.

Натоварен е и трафикът на входа на София, от страната на АМ „Тракия“, като в по-късните часове се очаква да стане още по-интензивен на всички входове на София.

Движението по АМ „Хемус“ при тунел „Ечемишка“, ще бъде организирано в две ленти в посока София, след като през първия от почивните дни в този участък се образува огромно задръстване заради ремонта на тунела.

Напомняне за столичани – днес е последният ден, в който синята и зелената зона в София са безплатни.

Полицейското присъствие по пътищата е засилено, ще се следи за всякакви нарушения, включително за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. „Пътна полиция“ предупреждава шофьорите внимателно да проучват маршрутите си и да проявяват търпение./BNT, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.