Синът на зам.-министър изчезна в Пампорово, откриха го след часове

България

Синът на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов изчезна в Пампорово. Часове, след като баща му призова за помощ в социалните мрежи, стана ясно, че момчето е открито живо и здраво.

15-годишният Алекс изчезнал към 10:30 ч. в четввъртък сутринта и незабавно беше обявен за издирване.

 „Малко преди 10.30 е спрял, за да си нагласи каската на писта А5. Децата, с които е бил са тръгнали, а той долу не се е появил. Забравил си е телефона в колата. Бил е без пари и телефон. Единственото положително е, че баща на едно от децата от приятелско семейство, с което е бил, по спомен за номерата на картите е проверил за неговия номер. Ако картата е блокирана, следващият път, когато се опита да се качи на пистата, е нямало да може”, разказва майката на момчето Яна Данаилова.

Изпълнителният директор на „Пампорово” АД Мариян Беляков обясни, че акцията по издирване на момчето е протекла динамично.

„Ангажирахме целия ресурс на ПСС. Бяха обходени всички писти и ръбовете на пистите, за да се види, ако евентуално е напуснал пистата от лявата или дясната страна, но не успяхме да го открием. Подготвяхме и извеждането на тежки машини, за да можем да влезем в по-стръмно участъци около пистите, за да видим дали можем да го открием там с шейни. Идеята беше да мобилизираме максимално много хора. За щастие имаме щастлив край. Детето е карало ски през цялото време./ Nova.tv

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *