Делегацията на управляващата коалиция ще пътува за Киев на 27 април

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОЛИТИКА

Делегацията от управляващата коалиция ще пътува за украинската столица Киев в сряда. Това потвърди премиерът Кирил Петков пред бТВ:

„Първо ще си предадем каските и жилетките, които сме обещали от МС, малка или голяма, това е помощ. Второ, коалицията трябва заедно да покаже подкрепа за Украйна, а бидейки там, това е символика. Трето, ще продължим да обсъждаме въпроса и как е възможно нашият кораб от Черноморск да се върне обратно и четвърто, да излезем с едно общо съобщение на коалицията, може би не веднага, но да чуем първо какви са техните реални нужди. Като Кирил Петков бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна, но като премиер моята първа задача е да направим тази коалиция да излезе с една обща позиция“.

Съставът на българската делегация все още не е известен – само „Има такъв народ“ посочи своя представител, това е Станислав Балабанов. От БСП няма потвърждение дали въобще ще изпратят човек в Украйна.

Българските пратеници ще пътуват до Полша, откъдето ще продължат към Украйна. Инициативата за посещението бе обявена от премиера Петков след 4-дневно посещение у нас на външния министър на Киев Дмитро Кулеба./БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *