Явор Колев: Децата най-лесно стават жертва на киберпрестъпления

ТОП НОВИНИ

Над 100 ученици от 5-и и 6-и клас на II ОУ „ Димитър Благоев“ взеха участие в среща на тема „Безопасен интернет“. Събитието се състоя в благоевградската зала „22 септември“ по инициатива на Явор Колев, първият носител на наградата на името на Джовани Фалконе и един от най-големите експерти по киберсигурност в България.

„През последните две години киберпрестъпленията са се увеличили многократно. Най-уязвимата част от обществото са децата, те са най- доверчиви и най- лесно стават жертва на престъпления.“, категоричен е Явор Колев.

Явор Колев даде важни съвети на учениците и им припомни да бъдат внимателни за фалшиви профили, зад които могат да се крият педофили. Засегната беше темата и за дигиталната самоличност, която може да има важна роля в бъдещето.

„Много са нещата, заради които човек обича да е онлайн, но има и ежедневни злоупотреби в интернет, а младите хора плащат цената за това.“, казва Магдалена Рахова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград и подчерта, че е изключително важно, децата да се научат да правят разлика между виртуален и реален свят./БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *