Драстична промяна във времето

ВРЕМЕ ТОП НОВИНИ

Днес ще духа умерен, в Северна и Източна България – временно силен североизточен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, който с понижението на температурите, вечерта и през нощта, в Североизточна България, Предбалкана и високите полета в Западна България ще се примесва или ще преминава в сняг.

На много места в страната валежите ще са значителни по количество. Температурите ще се понижават и привечер ще бъдат от 2°-3° в северозападните до 7°-8° в югоизточните райони, в София – около 3°.

През нощта валежите ще продължат, а със застудяването в Предбалкана ще има условия да се задържа снежна покривка.В планините ще бъде облачно и мъгливо, с валежи от сняг, сутринта под 1200-1300 метра – от дъжд, но с понижението на температурите дъждът и в по-ниските части бързо ще преминава в сняг. Ще се образува снежна покривка.

На много места в масивите в Западна и Централна България количествата валежи ще са значителни. Преди обяд вятърът все още ще има южна компонента, но до вечерта навсякъде ще се ориентира от североизток и ще е умерен до силен и с него по проходите ще се създават условия за виелици. Ще нахлува студен въздух, температури ще се понижават и към 14 часа на 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието ще бъде облачно, около и след обяд на много места с валежи от дъжд. Вечерта и през нощта, главно в южните райони, има условия за значителни количества. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Температурите ще се понижат и привечер ще бъдат 5°-7°. Температурата на морската вода е 8°-11°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 43 мин. и залязва в 20 ч. и 9 мин.

Продължителността на деня е 13 ч. и 26 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 8 мин. и изгрява в 21 ч. и 11 мин. Фаза на луната: един ден след пълнолуние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *