Българската агенция за инвестиции с нов директор

България ПОЛИТИКА

Досегашният Стамен Янев става съветник към политическия кабинет на министъра на иновациите и растежа

Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) със заповед на министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Богданов е бакалавър по финанси от ВУЗФ. Учил е в Университета Уест Честър в САЩ. Магистър по европейски бизнес и финанси от УНСС и Университета Нотингам Трент във Великобритания. Специалист по бизнес развитие с над 10-годишен опит. Работил е за български и чуждестранни компании с фокус в производства с развойна дейност и висока добавена стойност. Женен, с две деца.

„Инвестициите и иновациите са фокус в мандата на правителството. Поставили сме си за цел да привличаме високотехнологични инвестиции, които да създават добавена стойност за цялото общество. БАИ има нужда от нова енергия и проактивна стратегия за привличане на чуждестранни инвестиции“, коментира министър Лорер.

Досегашният изпълнителен директор на БАИ Стамен Янев става съветник към Политическия кабинет на министъра на иновациите и растежа, с ресор инвестиции./nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *