ДНР: Корабът „Царевна” е превзет. МВнР отрече: Всички моряци са добре

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА

От Ситуационния център на МВнР обясниха за NOVA, че са във връзка с моряците ни

Украинските националисти са завзели два чуждестранни кораба в Мариупол и държат екипажите им като заложници, съобщиха от Народната милиция на ДНР, цитирани от РИА Новости и ТАСС. Според съобщението става въпрос и за българския „Царевна”.

Ситуационният център към българското Министерство на външните работи обаче отрече появилата се информация. Оттам обясниха за NOVA, че са във връзка с моряците ни и към този час всички са добре. Собственикът на кораба Даниел Стефанов също отрече пред NOVA появилата се информация. 

„В морското пристанище Мариупол украинските националистически части превзеха два чуждестранни кораба – „Царевна” и „Лейди Аугуста”. Държейки екипажите на тези кораби за заложници, националистите от „Азов” стрелят от палубите”, се казва в изявлението на ДНР. 


„Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние все още не са известни. Народната милиция на ДНР заедно с руските въоръжени сили правят всичко възможно, за да спасят живота на моряците, задържани от украинските националисти”, гласи позицията на Народната милиция. /nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *