МВР: Румънец е изпратил заплахата към Каримански и е напуснал страната

България

След бързи действия на служители от ГДНП е установена симкартата, от която е изпратено заплашителното съобщение до депутата Любомир Каримански, се казва в съобщение на МВР.

Текстът на есемеса гласи: „Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш представа колко ще бъдат сериозни“.

На този етап служителите на ГДНП са установили, че картата е регистрирана на името на румънски гражданин с инициали L.T., който е влязъл в страната на 1 април. Изяснен е и неговият единен граждански номер.

Мъжът е напуснал границите на България на 7 април. Картата е била активирана за 15 минути през вчерашния ден, след което е изключена.

Установено е и мястото, където е активирана симкартата и е изпратено съобщението.

Оперативно-издирвателните действия по случая продължават.

По-рано днес кандидатът на „Има такъв народ“ за управител на БНБ и председател на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански обяви, че е бил заплашен. Това се е случило вчера следобед, чрез есемес от непознат номер. Каримански съобщи, че е сезирал МВР.

Междувременно председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов предложи и двете формации, които са издигнали кандидати за гуверньор на БНБ – „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“, да оттеглят кандитатурите на Андрей  Гюров и Любомир Каримански и да се търси друга номинация, която да обедини всички партии в управляващата коалиция.

Както ПП така и ИТН отхвърлиха подобна възможност. /BNR

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *