(ВИДЕО)Камиони блокираха жълтите павета пред Народното събрание

България


Камиони блокираха бул. „Цар Освободител“ пред Народното събрание
. В района има и засилено полицейското присъствие.

Превозвачите недоволстват от поредното отлагане на ремонтите по пътищата. Те паркираха пет ТИР-а пред главния вход на парламента.

Протестът е заради опасността от настъпване на невъзможност за Агенция „Пътна инфраструктура“ за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. От няколко дни в управляващата коалиция има напрежение заради отказ на управляващите да разрешат на АПИ да предоговори договорите, така че моментът на прекратяване на действието им е да бъде обвързано със сключването на нов договор в резултат на откритите през настоящата 2022 г. процедури по Закона за обществените поръчки.

протест камиони

БТА

При превозвачите на площада дойде и министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов. „Моето място е тук„, категоричен бе той. „Аз не съм министър на една или друга партия, аз съм министър за тези, за които съм избран“, добави той пред участниците в протеста.

протест камиони

БТА


В петък сутрин депутатите отново отложиха решението на проблема с АПИ. Предложението за това дойде от „Продължаваме Промяната“. „Ще го гледаме, когато всичко се изясни по него“, уточни депутатът от ПП Константин Бачийски.

Тошко Йорданов от ИТН репликира, че два дни стават за смях. „Емоционалното състояние на г-н Бачийски е хубаво нещо, но преди малко министър-председателят каза, че това е необходимо. То не е незаконно“, каза още Йорданов.

Източник: БГНЕС/БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *