Изписаха от болницата 19-годишния младеж, който пострада на мача между „Пирин“ и „Левски“ 

СПОРТ ТОП НОВИНИ

Изписаха от болницата 19-годишния Володимир Будников, който пострада на мача между Пирин и Левски на стадиона в Благоевград в неделя. Той е дал показания за инцидента. МВР продължава да 

проверява дали е имало полицейско насилие при принудителното му извеждане от стадиона, при което той получи комоцио и травма в областта на гърдите. Иззети са записи от охранителни камери и са разпитани свидетели.

Володимир Будников разказа, че вече се чувства по-добре след преживяното на стадиона. Добави, че на негово място можеше да се намира всеки и вярва, че виновните за инцидента ще бъдат наказани.

„Аз докато бях в болница хора казваха, че няма да пускат децата си на футбол заради такива неща, полицаите трябва да занят как да се държат с фенове. Аз не направих нищо толкова сериозно, за да идват да ме влачат“, заяви Володимир Будников.

Володимир твърди, че не е употребявал пиротехника, която е забранена на мачовете. Припомняме, че от полицията обясниха, че принудителното му изкарване от стадиона се е наложило, след като той хвърлил пиратка към майка с две деца.

„В момента го казвам, че не метках нищо – аз съм украинец, аз даже не знам къде да купувам тези неща, така че ние идваме на мач за какво, ние идваме на мач да подкрепяме нашия отбор, а не да правим някаъв хаос“. заяви Володимир Будников.

От футболен клуб „Пирин“ оказват пълно съдействие с показания и видеоматериали за назначената проверка. Благодарни са за бързата реакция на лекарите по време на инцидента.

„Тук е моментът да благодарим най-вече на дежурния лекар на срещата, доктор Росен Михалков, който е и реаниматор, който реагира изключително бързо и адекватно по време на срещата и буквално на 30-ата секунда, след като видя, че е буквално безжизнен Володимир, се отзова на мястото на инцидента, също така и доктор Касапинов.

От полицията в Благоевград казаха, че са разпитани свидетели, но резултати от вътрешната проверка все още няма./БНТ, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *