Изключително голям интерес към „Лятна академия – 2024 г. Благоевград” .Записани са над 500 деца

ДРУГИ ЛЮБОПИТНО

🌸🎉🎈🍀🎨🎤🎹🌺При изключително голям интерес стартира „Лятна академия – 2024 г.”🌸🎻🎊🎈🖼🎼
Към момента в академията са записани над 500 деца.

Днес, посещават над 250 малчугани, които участват в разнородни занятия, с цел оползотворяване на свободното време през ваканцията. В академията са включени разнообразни дейности, които насърчават креативността, физическата активност и социалното взаимодействие, всички школи от ЦЛТРДБ се включват като се акцентира върху изкуствата, опазване на околната среда, също така занимания стимулиращи любовта към четенето и насърчаването на творческото мислене у децата.

Инициативата се организира за пореден път в Благоевград в подобен мащаб. Заниманията се провеждат на различни места, в това число кв. „Вароша“, на територията на училища партньори, както и на открити паркови пространства.

Инициативата се провежда с цел осмисляне на свободното време на децата и учениците на Благоевград, за периода от 17 юни до 23 август. В нея могат да се включат деца от 6 до 12- годишна възраст.

Целодневните безплатни занимания се провеждат от 08.30 ч. до 17.30 ч. на местата, съгласно приложения график. За да участва детето Ви в заниманията е необходимо да попълните заявление по образец в кабинет по „Кариерно ориентиране“ /бившата къща „Балет“/, в квартал „Вароша“ или на място в училищата партньори.

Няма въведени ограничения за броя на децата, които могат да посещават Лятната академия, а заявления могат да се подават през целия период на функционирането ѝ. Заявления не се приемат онлайн!


Заниманията по интереси през лятната ваканция са организирани от Община Благоевград и ЦПЛР- Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *