Путин подписа указ за ответни визови мерки за неприятелските страни

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СВЯТ

Руският президент Владимир Путин подписа указ „За ответни визови мерки във връзка с неприятелските действия на чужди държави“. Документът беше публикуван в понеделник на официалния портал за правна информация, съобщава ТАСС.

Указът е подписан „въз основа на необходимостта от предприемане на спешни мерки в отговор на недружелюбните действия на Европейския съюз“. Според него Руската федерация е спряла редица клаузи от споразуменията за облекчаване на визовия режим с ЕС, Норвегия, Дания, Исландия, Швейцария и Лихтенщайн.

Путин инструктира Министерството на външните работи да наложи лични ограничения за влизане в Руската федерация за чужденци и лица без гражданство, които извършват неприятелски действия.

„Министерството на външните работи на Руската федерация, в сътрудничество с федералните органи на изпълнителната власт, упълномощени да вземат решения за недопускане на влизане в Руската федерация, да налага лични ограничения за влизане в Руската федерация и пребиваване в Руската федерация за чуждестранни граждани и лица без гражданство, които извършват действия срещу Руската федерация, нейни граждани или юридически лица недружелюбни действия“, следва от текста на постановлението./trud.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *