Благоевград в подкрепа на Вова! Организира се мирен протест пред болница Пулс

СПОРТ ТОП НОВИНИ

Фенове на „Пирин“, но и не само, организират мирен протест в подкрепа на студентът в Благоевград Володимир, който е от украински произход. Протестната демонстрация ще се състои пред болница „Пулс“ от 19.00 часа.

Вова, както го наричат всички, пострада тежко при инцидент на мача „Пирин“ – „Левски“. Момчето бе изведено по особено агресивен начин от стадиона от органите на реда. В официална позиция от ОДМВР – Благоевград бе посочено, че е започнала пълна проверка по случая, която трябва да установи какво се е случило и има ли превишаване на правомощията от страна на служителите на реда.

Съобщава се също, че до неприятния инцидент се е стигнало, защото момчето е хвърляло пиратки в краката на майка с деца. Свидетели на случилото се обаче твърдят, че ситуацията е била много по-различна, а Вова с нищо не бил провокирал подобно отношение.

Володимир е сериозно пострадал. Настанен е в благоевградската частна болница. Твърди се, че от ударите при влаченето от страна на полицията е получил счупване на ребро, което е пробило белия му дроб.

Има и наранявания в областта на главата. Както първо съобщихме в Новинарска агенция Е-79 нюз Володимир е родом от Украйна, но от три години е студент в Югозападния университет.

Живее в студентските общежития, а хора, които го познават твърдят, че е добро момче. За последно е работил в един от баровете в Благоевград, който пострада при пожара в емблематичната сграда „Купола“.

Преди броени дни Вова бе един от доброволците в „Автобуса на надеждата“, с чиято помощ бяха спасени украинци от военните действия в Украйна. Момчето е добре познато във футболните среди, тъй като е голям фен на „Пирин“ и редовно посещава мачове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *