Володимир от Украйна, студент в Благоевград, е сериозно пострадал, след инцидент на мача „Пирин“ – „Левски“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СПОРТ ТОП НОВИНИ

Студентът в Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, родом от Украйна, Володимир Будников пострада сериозно в днешната драматична среща между „Пирин“ и „Левски“, завършила в полза на гостите.

Към края на мача възникна напрежение на трибуните, в следствие на което се стигна до инцидента с младото украинско момче.

В групата „Щом си от ОФК ПИРИН си тук“, потребител сподели:

„Тъжна вест бележи мача днес. Не знам какво стана точно когато нашите фенове запалиха димките, но малко след това Украинското момче (Володимир) Владимир Будников бе влачено по стълбите като парцал от полицаите. Разбрах от другите фенове, че няколко пъти си е ударило главата в стълбите и бе изнесено отново с влачене долу на терена където снимат фотографите. Момчето легна на земята и беше в несвяст, тежко дишаше, може би беше и с комоцио. Единият фотограф се опита да го свести с вода, но той не реагираше. После единият полицай уж се обади за линейка, но дойде един човек, който не мязаше на лекар. Натисна го на корема и той изпищя от болка. След това му стискаше бузата и го питаше как се казва, той се опита нещо да каже, но каза 2-3 думи, които не разбрах. Или каза нещо на украински или несвързано говореше. През цялото време се свиваше от болка. След това този уж лекар, който дойде най-накрая се обади за линейка, обаче линейката закъсняваше и аз питах какво става, единият полицай ми каза, че чакат разрешение от делегата. След малко линейката пристигна. Качиха го в линейката видимо в много лошо състояние. Откаран е в спешното. Преди малко разбирам от един фен, че по спешност е вдигнат за Пирогов. Момчето не е бито, както някои фенове ме питаха. Просто дойде в това състояние. На полувремето беше един от наградените доброволци, които пътуваха с „Автобуса на надеждата“ до Украйна и обратно. По снимките можете да видите състоянието му.“

Действително на полувремето на мача Володимир бе удостоен с плакет от кмета Илко Стоянов, тъй като бе един от доброволците, помогнал за транспортирането на хуманитарна помощ и спасяването на бежанци с автобуса на „Пирин“.

По наша информация Володимир е бил откаран в болница Пулс.

По-рано тази вечер се появи информация, че момчето е транспортирано към Пирогов.

По информация на Е-79, Володимир все още се намира в болница в Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *