От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА

От днес, 25 април, Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи за регистрация на кандидатски листи за членове на Европейския парламент (ЕП) от Република България, съобщиха от ЦИК. Крайният срок за приемане на документи е 7 май, допълва БТА.

Документи за регистрация на инициативни комитети за издигане на независими кандидати за членове на ЕП от Република България ЦИК започва да приема също от днес. Крайният срок за приемане на документи е 29 април.

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни. Крайният срок за приемане на документи е 8 май.

ИК ще могат да издигат независими кандидати за български евродепутати

Документите ще се приемат в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І“ № 1, във фоайето, вход „Ларго“, като с оглед предстоящите празнични и почивни дни ЦИК ще приема документи на 1, 2, 4 и 6 май 2024 г. от 9:30 ч. до 17:00 ч. На 3 и 5 май 2024 г. ЦИК няма да приема документи.

Крайният срок, в който партиите и коалициите подават в ЦИК заявление за регистрация за участие в изборите за членове на ЕП от Република България и/или за народни представители, беше до 17:00 ч. вчера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *