Въпреки присъдата от 20 години: Адвокат разкри ще отърве ли кожата Семерджиев

България

„Факт е, че има решение на Софийския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалната присъда на Софийски градски съд – както в наказателната, така и в гражданската част, съобразно обезщетенията, присъдени на семейството на загиналата Хариет. Разбира се, това решение може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд – нещо, което смятам, че колегите, които защитават Семерджиев, ще направят. Считам, че присъдата е справедлива, но тези 20 години или тези 700-800 000 лева обезщетение няма да върнат Хариет при семейството ѝ”.

Това заяви в ефира на „Здравей, България” Пламен Димитров, който е адвокат на семейството на убитата при катастрофата Хариет Стефанович.

Припомняме, че тежката катастрофа стана през юли 2022 година на бул. „Черни връх“. Според експертизите по делото Семерджиев е шофирал с над 160 км/час. Той убива на място две жени – Хариет и Христина.

20 г. затвор за Георги Семерджиев за катастрофата на „Черни връх“ и на втора инстанция

Семерджиев е признат за виновен по пет обвинения.

Освен за причинената катастрофа, той е обвинен за шофиране след употреба на амфетамин и метамфетамин, за използване на фалшива шофьорска книжка, за фалшиви номера на колата, както и за притежание на метамфетамин.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *