НА ЖИВО: Спецпрокуратурата разследва за шпионаж в полза на Русия двама служители на ДАНС и служител на българско министерство

България ПОЛИТИКА

Специализираната прокуратурата разследва за шпионаж в полза на Русия двама служители на средно ръководно ниво на ДАНС и служител на българско министерство, различно от МВР.

Следващата седмица ще стане ясно дали има лице, на което е предявено обвинение за шпионство в полза на Руската федерация по чл. 104 от Наказателния кодекс.

Специализираната прокуратура дава брифинг по повод разследване на шпионска дейност. Информация дават Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура, и Христо Кръстев, говорител на Специализираната прокуратура.

Вчера в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност“, намираща се на столичния булевард „Черни връх“, започна специализирана операция срещу агенти на българското контраразузнаване.

Разследването е на Специализирана прокуратура като се оказва, че служители на ДАНС са уличени в шпионаж в полза на руските разузнавателни служби, действащи в България./БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *