Окръжен съд-Благоевград взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на мъж, обвинен в контрабанда на наркотично вещество през ГКПП – Кулата

ТОП НОВИНИ

Окръжен съд-Благоевград взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на мъж, обвинен в контрабанда на наркотично вещество през ГКПП – Кулата

Съдът счете, че от събраните до този момент доказателства може да се  направи обосновано предположение за евентуална съпричастност на обвиняемия към извършеното престъпление, както и че е налична опасност обвиняемият да се укрие, но не  е налице опасност да извърши престъпление.

      На 48-годишния мъж е повдигнато обвинение, за това че на 30.03.2024 г. през ГКПП – Кулата, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, (чл. 47, ал. 1 от Закона за наркотичните вещества и прекурсорите с МПС – товарна композиция, състояща се от влекач и полуремарке, са през границата на страната – от Република Гърция в Република България високорискови наркотични вещества, а именно „канабис“ в 115 /сто и петнадесет/ бр. вакуумирани полиетиленови плика, с общо бруто тегло 108.27 (сто и осем килограма и двеста и седемдесет грама), на стойност 1 728000 лева, като случаят не е маловажен, не са налице основания за прекратяване на наказателното производство и деянието е престъпление от общ характер, по чл. 242 ал.2, от НК.

Определението на Окръжен съд – Благоевград може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок. В случай на жалба или протест заседанието е насрочено за 09.04.2024 г. от 10:00 часа пред Апелативен съд-София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *